1

Info

Overstap10daagse

Van 7 t/m 17 december is het tien dagen lang overstappen geblazen. Het doel is om met duizenden mensen tegelijk over te stappen naar een groene stroomleverancier en een duurzame bank en daarmee een krachtig signaal af te geven richting de energie- en de bankensector: 

We willen geen stroom meer van energiebedrijven die kolen stoken en daarmee bijdragen aan de klimaatverandering. We vertikken het om nog langer zaken te doen met banken die ons geld niet duurzaam beleggen!

Elke overstap heeft een enorm positieve impact op het klimaat. Als je bijvoorbeeld overstapt van een grijze naar een écht groene stroomleverancier bespaar je jaarlijks tot 4 ton CO2. Om de overstap naar een klimaatvriendelijkere levensstijl te belonen maken deelnemers kans op leuke prijzen.

Initiatief van WISE

Wise logoWISE is een milieuorganisatie met ANBI status die campagne voert tegen kernenergie en voor schone energie. Elk jaar brengt WISE het onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers uit, in samenwerking met een aantal andere maatschappelijke organisaties. Hier komt een stroomranking uit voort die in één oogopslag duidelijk maakt hoe stroomleveranciers scoren op duurzaamheid.

Contact

Sponsor

De overstap10daagse zou onmogelijk zijn zonder een subsidie van Patagonia Environmental Grants &  Support.

   pata-logo.jpg

Bedrijven die prijzen hebben gedoneerd

Hoofdprijzen...

 

tonzon-logo_0.png                       logo-Meewind-klein.jpg

 

en andere prijzen...

WakaWaka-logo.png

pata-logo.jpg

Cover-Genoeg-115w1024.jpg